Červen 2017

V časopisu A report 6 i první kroky aktivní zálohy AČR den za dnem v Deníku záložníků

V časopisu A report 6 i první kroky aktivní zálohy AČR den za dnem v Deníku záložníků

Poslední číslo časopisu A report přináší rozhovor s první ženou povýšenou v AČR do generálské hodnosti. Brigádní generálka Lenka Šmerdová v něm hovoří nejen o své vojenské kariéře, ale i o ženách v naší armádě, genderové politice a personalistice.
 

Česky

Tam, kde víčka pomáhají

Tam, kde víčka pomáhají

Téměř každý z nás se již naučil nevyhazovat víčka od pet lahví do kontejneru, poctivě je schraňovat a odevzdat je do některé krabice, košíku a podobně, aby i tou trochou pomohl dětem, se kterými osud nehrál spravedlivou hru. Jedním takovým dítětem je i Michalka Zahradníková.

Česky

Přebor rezortu MO ve vojenském pětiboji 2017: Vítězem vojenský policista nadporučík Jakub Rozsypal

Přebor rezortu MO ve vojenském pětiboji 2017

Od úterý 6. června do pátku 9. června probíhal „Přebor rezortu MO ve vojenském pětiboji 2017“. Jeho pořadatelem byla Sekce rozvoje a plánování schopností MO a organizátorem Velitelství výcviku – Vojenská akademie ve spolupráci s vojenským odborem Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha a ASC Dukla Praha.

Česky

Tohle už nechci opět zažít!

Tohle už nechci opět zažít!

První slova po nárazu, kterému už nešlo zabránit. Strnulost ve tváři je vystřídána smíšenými pocity úlevy, poznání a uvolnění. Ruce se bezděčně dotýkají hrudníku v místech, kde bezpečnostní pás zatlačil na tělo. Prázdný pohled je ve zlomku vteřiny pryč. Osoba odpovídá na dotaz instruktora ohledně svého zdravotního stavu, avšak konec odpovědi zaniká v potlesku přihlížejících návštěvníků. Jen mdlý úsměv a vztyčený palec jsou tichými signály ze strany ženy, která po odborném zaškolení instruktora dobrovolně absolvovala výcvik na simulátoru nárazu.

Česky

Pozvánka na Den prevence a osvěty v dopravě

Pozvánka na Den prevence a osvěty v dopravě

Ve čtvrtek 29. června 2017 od 9.00 do 13.00 hodin se na Masarykově náměstí ve Vyškově uskuteční Den prevence a osvěty v dopravě. Na organizaci akce se podílí Velitelství výcviku – Vojenská akademie (VeV – VA), Policie ČR, Městská policie Vyškov, Hasičský záchranný sbor ČR a Komise pro dopravu a bezpečnost v dopravě – BESIP při Městském úřadě Vyškov.

Česky